Site Tools


1.resursi

U igri postoje 4 razlicite vrste resursa

Celik je prvi i osnovni resurs koji je najpotrebniji tokom igre.Celik se dobiva iz rudnika Celika. Glavni je resurs kod svake granje,istrazivanja ili Gradnje jedinica.Svakim unapredenjem rudnika celika povecava nam se proizvodnja.Celik koji se proizvodi u rudnicima se skladisti u skladistima celika.

Zlato je nakon celika drugi najvazniji resurs.Zlato nije potrebno za sva istrazivanja i kao sto je Celik medutim neizostavan je resurs kroz igru te je kasnije sto vise razvijate vasu bazu sve vise i vise pozeljan.

Gorivo je potrebno prilikom svakog pokretanja nasih jedinica, nebitno dali to bio napad ili transport. Takoder je potrebno za neke gradevine te jedice tokom njihove izgradnje.Gorivo je ujedno i jako dobar resurs za trgovanje jer je njegova zamjenska stopa najveca te se njegovim mijenjanjem dobije najvise ostalih resursa.

Energija je resurs koji nam je potreban tokom stavljanja gradevina u rad te za brzi rad nasih rafinerija.Ukoliko nam je energija u minus nase rafinerije i rudnici rade sporije te samom tim dobivamo manje resursa nego inace.Dobivanje energije postize se unaprijedenjem Nuklearnog pogona.

1.resursi.txt · Zadnja izmjena: 2015/10/05 18:46 (vanjsko uređivanje)